您搜索的资源类型:
期刊文摘
Bank of Canada Headquarters
发布时间:2019-11-20 09:17:15   点击:次   来源:The Canadian Architect, 2018, Vol.63, No. 11:53-60   
【机构】Perkins+Will
【篇名】Bank of Canada Headquarters
【来源】The Canadian Architect, 2018, Vol.63, No. 11:53-60


The Bank of Canada headquarters occupies a city block on Wellington Street, a short distance from Parliament Hill.


As part of the renovation, the East Plaza was revamped to create public seating areas and an entrance to the relocated Bank of Canada Museum.



Planted mounds from Erickson’s design were retained in the building’s atrium, which is used as an event space and work areas for the bank’s employees.


A soaring atrium connects Erickson’s two towers to the original neoclassical bank building. Perkins+Will's renovation creates collaborative work areas throughout the complex, including on the rooftop of the 1938 structure.


The existing 30-inch-deep waffle slabs now house a radiant heating and cooling system. Combined with a double-skin envelope, this provides users with a healthier work environment while lowering energy costs.


 
To ensure the security of the headquarters, the Bank of Canada Museum was relocated from the 1938 building at the centre of the complex to a new bespoke space below the East Plaza.


Portions of the historic bank building were restored by heritage consultants EVOQ, including the formal front entrance hall. The lower levels of the building now house meeting rooms and a conference centre.


The skylight covers at the top of the atrium were remade from the 1970s molds, which had been preserved by the supplier. A view of the Bank of Canada complex in 1978, soon after its completion by Arthur Erickson.